Početna stranica » Prvi put na yoga satu!

Prvi put na yoga satu!

prvi sat yoge

 

Yoga je puno više od same fizičke aktivnosti, iako je to dio kojim se najviše bavimo, ona je spoj duha i tijela, daha i pokreta.

Unatoč slikama koje možete vidjeti na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, yoga nisu pozicije koje izgledaju kao da ih smrtnici ne mogu izvesti, ne morate biti niti fleksibilni niti imati određen tip tijela kako biste mogli prakticirati yogu. Yoga će vam pomoći u  prihvaćanju sebe i vraćanju svom istinskom Ja.

Što očekivati kada dođete na prvi sat?

Kao prvo, izaberite abc sat (absolute beginner class ;) ) ili slow flow kako  biste mogli sve pohvatati i uživati u satu. Ponesite udobnu odjeću u kojoj se možete lagano kretati, bosi smo.

Ovo su neke tehničke sitnice, a ono puno važnije:

Dođite otvorenog uma i otvorenog srca! Nemojte se brinuti ako vam nešto ne bude jasno ili ako vam bude teško, najčešće se susretnemo sa puno novih stvari i izazova na koje nismo naviknuti.

Većina ljudi dolazi na svoj prvi sat yoge zbog problema s kralježnicom, ukočenim ramenima, bolnim koljenima i ostalim boljkama modernog načina života. Živimo sa konstantnim stresom, ne možemo se opustiti, vrlo često ne možemo zaspati ili imamo problema sa spavanjem.

Na satu ćete se ponovno upoznati sa svojim dahom. Većina nas tokom dana rijetko kada duboko udahne, dišemo plitko i ubrzano, a tek na satu yoge prvi put stisnemo pauzu, postanemo svjesni sebe, svog daha.

Bez obzira da li neku poziciju (asanu) ne možete izvesti zbog fizičkog problema (građe kostiju, ozljede ili sl.) ili niste točno sigurni kako, uvijek postoje modifikacije koje nisu “manje napredna” pozicija, već jednostavno drugačija pozicija! Koristite rekvizite, ciglice su vaši prijatelji! Iako rekvizite ponekad koristimo na abc satovima da nam olakšaju neke asane, ponekad se njima služimo kako bi produbili poziciju ili otkrili neko potpuno novo djelovanje iste.

 

I najvažnije:

Nemojte se uspoređivati s drugima! Svatko od nas dolazi iz drugačijih životnih okolnosti i navika, svatko od nas JEST drugačiji pa ne možemo očekivati da nam praksa yoge bude svima ista.

Svi smo jednom bili početnici, nemojte uspoređivati svoj prvi sat sa nečijim dvadesetim ili stotim!

 

Vidimo se na prostirkama!

Vanina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)